7/2/15

LA NUTRICIÓ EN ELS ECOSISTEMES

En els ecosistemes les relacions més importants són les alimentàries.

Els productors de l’ecosistema: són les plantes que s’encarreguen de fabricar aliments a partir de la llum del sol i de substàncies senzilles. Per això, les plantes s’anomenen productors.

Els consumidors: són els animals no poden fabricar el seu aliment. L’han d’aconseguir d’altres éssers vius, dels quals s’alimenten. Per això, els animals s’anomenen consumidors.

Els descomponedors: són els bacteris i els fongs que descomponen totalment les restes dels éssers vius, tant vegetals com animals. D’aquesta manera, les sals minerals que contenen aquestes restes tornen al sòl, que així es manté fèrtil.

Els productors: AL MAR SON LES ALGUES I A LA SUPERFÍCIE TERRESTRE LES PLATES

Els consumidors: SEGONS EL LLOC EN LA CADENA D'ALIMENTACIÓ O TRÒFICA  S'ANOMENEN D'UNA FORMA O ALTRE.

Els animals herbívors s’alimenten de plantes i reben el nom de consumidors primaris.
Els animals carnívors s’alimenten d’animals herbívors. S’anomenen consumidors secundaris. Els animals carnívors que cacen altres animals per alimentar-se s’anomenen depredadors
Els carronyaires són animals, com ara els voltors o molts insectes, que s’alimenten de cadàvers d’altres animals.
Hi ha uns altres animals que s’alimenten dels consumidors secundaris. Són els consumidors terciaris.
Altres consumidors són els paràsits, que prenen l’aliment d’altres éssers vius, tot i que no els maten. Un exemple en són els mosquits, que xuclen la sang dels mamífers.
Les relacions d’alimentació entre les espècies d’un ecosistema es representen per mitjà de cadenes alimentàries.

Les xarxes alimentàries són aquelles relacions d'alimentació que hi ha en un ecosistema. Hi ha moltes cadenes alimentàries diferents, i una mateixa espècie pot intervenir en moltes cadenes diferents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.